RuG steunt STERN


Het onderzoek aan de noordse stern is gesteund door vele mensen. In totaal is € 40.000 ontvangen door de steun van 138 personen. Op deze pagina wordt je op de hoogte gehouden van het onderzoek.Crowdfunding


Het Ubbo Emmius Fonds organiseert de crowdfunding acties van de Rijksuniversiteit Groningen. Meer crowdfunding acties van het Ubbo Emmius Fonds alhier.
Voor de Noordse stern is het nog steeds mogelijk te doneren. Voor 250 euro mag U een stern een naam geven en krijgt U een overzicht van de trekroute zodra we uw stern na een jaar hebben kunnen terugvangen.

Voor donaties klik hier.Navigeren


Terug naar beginpagina

Spitsbergen
Eemshaven
Witte Zee

TeamledenOp Spitsbergen volg ik de trek van de noordse sternen met geolocators en het broedsucces door nestobservaties. Daarbij probeer ik meerdere jaren hetzelfde individu te volgen. Hoe verschilt de trekroute tussen jaren. Zien we effecten van het weer onderweg (bijvoorbeeld El Nino) of vervuiling (aanwezigheid van plastic soep). Daarnaast proberen we vast te stellen of het uit maakt wanneer je met broeden begint op Spitsbergen. Welke kuikens overleven het best.
Voor een overzicht van dat onderzoek is het het beste om door te schakelen naar mijn andere website http://www.poolstation.nl.Documenten
verslag spitsbergen 2014
student gezocht eemshaven 2015

Video's
Einde crowdfunding
Sternen vangen Eemshaven
Sternenpaar op Spitsbergen
Ringen gemaakt met geolocators
Janwillem controleert nesten

Literatuur


relevante websites: ubbo emmius fonds, www.rugsteunt.nl, www.poolstation.nl